Förlust i Mora

Det blev förlust för Lokets herrar när man spelade sista matchen innan jul borta mot Kais Mora UIF. Hemmalaget kunde vinna en jämn matchen med 9-6.

I den första perioden har Loket svårt att komma igång riktigt. Kais Mora är det bättre laget. Jonas Ahlin kan visserligen ge Loket ledningen efter 05.57 men efter det var det mest hemmalaget som skapade. Man kunde också gå till periodvila 4-2.

I den andra perioden kommer Loket ut betydligt bättre och då är det Kais Mora som står på hälarna inledningsvis. Loket kan göra tre mål och när klockan hade tickat 08.57 hade Loket ledningen 4-5. Därefter kommer Kais Mora tillbaka spelmässigt och kan kvittera till 5-5 vilket också står sig till periodvilan.

I den tredje perioden är det chanser åt bägge håll. Kais Mora kan göra ett avgörande ryck när man prickar in 6-5, tid 04.22 och sedan 7-5, tid 05.08. Loket tar timeout kort senare och stuvar om lite i laget. Melker Blomberg kan göra sitt tredje mål för dagen när han sätter 7-6 i boxplay, tid 10.16, vackert assisterad av Linus Klinga. Sedan jobbar Loket hårt för en kvittering men man lyckas inte göra fler mål utan Hemmalaget kan sätta ytterligare två kassar i slutskedet av matchen, det sist i tom kasse.

En riktigt tung förlust och ett tråkigt avslut på första halvan av säsongen. Men totalt sett har Loket gjort en helt okej första del av serien. Man har haft ett tufft spelschema då man har mött samtliga topplag på bortaplan. Det väntar många härliga matcher i Kopparhallen efter nyår.

Kais Mora UIF – IBF Lokomotiv Avesta 9-6 (4-2,1-3,4-1)

Mål 0 – 1 Jonas Ahlin Ass: Andreas Danielsson 05.57
Mål 1 – 1 Martin Sjödin Ass: Magnus Sjödin 11.39
Mål 2 – 1 Jonas Karlsson Ass: Magnus Sjödin 12.12
Mål 2 – 2 Robert Lilja Ass: Tobias Lilja 13.49
Mål 3 – 2 Daniel Rensberg Ass: Magnus Sjödin 14.58