Förlust mot Per-Ols trots bra insats

Under lördagseftermiddagen så spelade Loket Ladies den historiska första matchen. Det mot division 1-laget Per-Ols IBF. Trots bra krig från Loket-tjejerna så lyckades Per-Ols vinna med 5-3.

Per-Ols tar tag i taktpinnen direkt och gör 1-0 redan efter 44 sekunder. Hemmalaget fortsätter dominera så därför var det lite överraskande när Lisa Hedin kan trycka in 1-1 5.05 in i matchen. Petra Holm i Loket-kassen tvingas till flertalet bra räddningar och gör att Loket kan pusta ut i pausvilan med 1-1 i bagaget. Det kändes aldrig som Loket kom in i spelet riktigt och kanske var lite nervositet som spelade in.

Lisa Hedin blir historisk genom att göra damlagets första mål

I den andra perioden börjar Loket flytta fram spelet och jämna ut spelet. 7.21 in i perioden kan återigen Lisa Hedin hitta nätet och 1-2 var ett faktum. Precis som på första målet var det Johanna Berg som stod för förarbetet. Men sedan tar återigen hemmalaget över spelet och sista 10 minuterna av andra perioderna går till Per-Ols. Man kan där göra tre mål och gå fram till 4-2.

Men trots det kommer Loket ut piggt till tredje perioden och Johanna Berg kan trycka in 4-3, 5.47. Samtidigt hade Per-Ols inlett passivt och det var nerv i matchen. Men närmare än så kommer inte Loket utan Per-Ols kan göra 5-3 halvvägs in i tredje perioden. Efter det hade Per-Ols bra koll på matchen.

I det stora hela ska Loket ha all beröm för sin insats. Man möter ett väldigt skickligt lag men man står upp mycket bra. Loket är ett helt nytt lag med spelare från flera olika föreningar och man får nog räkna med att det kommer ta ett tag innan alla bitar faller på plats. Men det var trots förlusten en bra start.

Per-Ols IBF – IBF Lokomotiv Avesta 5-3 (1-1,3-1,1-1)