Förlust mot serieledarna

Loket Ladies drog precis som herrarna igång serien igen under lördagen. För damerna väntade tuffaste tänkbara motståndare då man gästade överlägsna serieledarna Storvik.

Det var hemmalaget Storvik som skulle starta piggast. Man rycker åt sig 2-0 tämligen omgående innan Loket vaknar och börjar jobba sig in i matchen. Trots att Loket kommer ifatt till 2-2 så kan Storvik gå till periodvila med 4-2. En rättvis ledning ska sägas då hemmalaget visade upp ett bra anfallsspel och Petra Holm fick arbeta i Loketkassen.

Den andra perioden startar Loket bra när Tessan Tillenius reducerar till 4-3 i PP 57 sekunder in i perioden. Men sedan har Loket en period där man blir bolltittare och Storvik får husera fritt ute på banan. Det straffar sig såklart mot ett så bra lag som Storvik. 7.32 in i perioden har Storvik gått fram till 7-3. Men därefter är det Loket som styr och ställer på golvet. Josefine Abrahamsson ger Loket ett visst hopp när hon petar in 7-4.

Inför den tredje kändes det fullt möjligt att gå ikapp då Loket hade visat upp bra energi i senare delen av den andra perioden. Man hoppades såklart få ett tidigt mål i den tredje och få in ytterligare energi i laget. Man försöker och krigar men det dröjer först till 16.31 innan Amanda Tillenius gör 7-5. Loket tar ut målvakten Petra Holm och försöker de sista minuterna. Men tyvärr ville det sig inte denna gång.

Loket Ladies nya tränare Marcus Andersson kommenterar matchen så här..

– ”Att vara nöjd med en förlust kommer jag aldrig vara, men att vi kommer ut och spelar mot poängmässigt överlägsna Storvik borta, med tre hela femmor där ingen är sämre än den andra gör mig stolt.

Vi får det inte riktigt att rulla från början och det är väl självklart när vi gjort många ändringar på kort tid. Men när vi tillslut sätter försvarspelet gör Storvik inte ett mål på sista 33 minuterna hemma. Skotten slutar 27-26 och vi är helt klart med trots ett nytt system intränat på 3 träningar.

Vill ge kredd till laget som aldrig tänker tanken att vika ner sig och till de spelarna som spelar i ovana/nya kedjor. Man accepterar rollen och går mot en ljus framtid.”

Storviks IF – IBF Lokomotiv Avesta 7-5 (4-2,3-2,0-1)

Skott: 27-26 (11-4,7-14,9-8)