Förlust mot Sirius

Det blev förlust i lördagens bortamatch emot IK Sirius IBK. Hemmalaget var starkare och kunde vinna med 7-3.

Sirius tar tag i taktpinnen från start och kan göra 1-0 i power play 07.42. Men Loket jobbar och sliter och kommer in mer och mer i spelet. Slutskedet av perioden är bra och där får Loket också spräcka målnollan när Alexandra Simonsson hittar nät. Målet betydde reducering till 2-1, vilket stod sig till paus.

I den andra perioden tappar Loket den fart man visat upp i slutet av första perioden och Sirius kan återigen ta över spelet. Sirius kan i inledningen av perioden göra både 3-1 och 4-1. Precis som i första perioden så växer Loket in i perioden och avslutningen på perioden är bättre. Sandra Bergman kan där reducera till 4-2 och skapa lite nerv inför sista akten.

Inför den sista perioden kändes nästa mål väldigt viktigt. Men tyvärr kan Sirius sätta 5-2 endast 24 sekunder in i perioden. Loket kämpar och sliter och försöker verkligen forcera för att ta sig närmare i målprotokollet men då kan Sirius göra ytterligare två kassar och gå fram till 7-2. Frida Södergren hittar på nåt konstigt sätt målet sista minuten och snyggar till siffrorna till 7-3.

Laget krigar och kämpar verkligen för varandra och spelmässigt var detta ett steg åt rätt håll i förhållande till tidigare bortamatcher. Det är fortsatt hårt jobb som gäller för att vända den resultatmässigt negativa trenden. Nästa helg får laget spela hemma igen då Hagunda kommer på besök till Kopparhallen.

IK Sirius IBK – IBF Lokomotiv Avesta 7-3 (2-1,2-1,3-1)

Skott: 27-20 (11-7,11-6,5-7)