Hälsinggården avgjorde i slutminuten

Det fortsätter att gå tungt för Loket. Under söndagen blev det förlust 7-10 mot Hälsinggården efter att gästerna gjort tre mål sista minuten.

Loket gör en bra första period. Håller ihop försvaret bra och är farliga när man attackerar. Marcus Jansson hade sylvass bössa och satte två mål. Loket har ledningen efter den första perioden med 3-2 och det var en rättvis ledning.

I den andra perioden kommer Loket ut riktigt bra. Melker Blomberg och Jonas Ahlin ser till att Loket går upp till 5-2 redan efter 01.12 i perioden. Hälsinggården har en hel del boll men Loket fortsätter att vara täta bakåt. Samtidigt tar man vara på chanserna bra offensivt. Loket går till vila efter 40 minuter innebandy med 7-4.

I den tredje perioden kan gästande Hälsinggården göra 7-5 tidigt och skapa nerv i matchen. Gästerna har initiativet i den sista akten. Men det ser länge ut som Loket ska kunna sno åt sig samtliga poäng men slutminuterna vill Loket helst glömma. Gästerna reducerar till 7-6, tid 16.23, 18.41 kan Hälsinggården snöpligt kvittera till 7-7. Med endast 36 sekunder kvar av matchen kan Hälsinggården sätta 7-8. 7-9 kommer i tom kasse och 7-10 kommer i slutsekunderna.

Det här var en match där Loket spelar smart och uppoffrande i två perioder och har Hälsinggården på gaffeln. Men tyvärr blir man alldeles för passiva i tredje och lämnar över taktpinnen till Hälsinggården. Kändes som en väldigt onödig förlust och framförallt är det en väldigt tung förlust. Laget får nu slicka såren och resa sig nästa helg då Sätra B kommer till Kopparhallen.

IBF Lokomotiv Avesta – Hälsinggårdens AIK 7-10 (3-2,4-2,0-6)

Skott: 31-36 (12-9,9-12,10-15)