Jonas Ahlin: ”Det finns oerhört mycket talang i laget”

Lokets nyförvärv från IBK Sala Jonas Ahlin har visat på försäsongen att han har spetskvaliteter i det offensiva spelet. Det har blivit en hel del poäng från forwarden på försäsongen. I premiären blev det tre pinnar för Jonas. Här berättar Jonas om den första tiden i föreningen och om sina tankar inför matchen mot Hälsinggården på fredag.

#22 Jonas Ahlin

Hur har den första tiden i Loket varit?
– Den första tiden i Loket har varit bra, det är många lättsamma personer i gänget och man känner sig välkommen väldigt snabbt.

Du har hittills varit en av de främsta poängspelarna i laget. Hur har det varit spelmässigt med att hitta kemi med nya kamrater?
– Kemin tycker jag inte har varit några bekymmer, det finns oerhört mycket talang i laget, och det gör det enkelt för oss nya spelare att komma in i det hela.

Seger 12-4 i premiären mot IBF Ludvika. Dina tankar om matchen?
– Vi gör en rätt så gedigen insats tycker jag. Det är lite nerver i första perioden, med några enkla småmissar över banan, men när vi väl börjar spela på det sättet som vi kan göra så är det inget snack om att vi gör en bra match. 12-4 går det inte att säga någonting annat om.

3 poäng från din spade mot Ludvika. Hur kändes din egen insats?
– Det är en helt okej insats. Inte bra, men inte heller dålig. Jag tycker att jag ska kunna göra lite mer i många situationer, men det är sånt som kommer med tiden. Huvudsaken är att laget vinner, då får man vara nöjd med det man har gjort och försöka se förbi prestigen i den egna insatsen.

Om vi blickar framåt.. På fredag väntar en av säsongens svåraste bortamatcher när vi tar oss an Hälsinggården. Vad från Ludvikamatchen vill du att vi tar med oss till nästa fight?
– Jag ser gärna att vi tar med den farten vi visar upp mot Ludvika, och egentligen under hela försäsongen. Gör vi det så finns det inte ett lag som ska kunna hänga med. Sen vill jag att vi fortsätter producera i PP, respektive håller rent i BP. Special teams såg ruggigt bra ut i onsdags.

Svårt för dig att tippa kanske då du inte känner till Hälsinggården, men du får ändå göra ett försök..
– Vinst för Loket med 9-5.

Slutligen, vem hänger Lokets första kasse på fredag?
– Mattias Änstgård bågar in 1-0 00:38 in i första perioden.