Knapp förlust i genrepet

Det blev förlust med uddamålet för Loket när man genrepade mot division 2 laget IBF Borlänge hemma i Kopparhallen. Bortalaget kunde vinna en jämn match med 4-5.

Loket är det lag som börjar bäst. Man kan också göra 1-0 redan efter 01.56 genom Robert Lilja. Loket håller sig till gameplan och utökar sin ledning när Melker Blomberg gör ett solonummer och kan skicka in 2-0 i bortre krysset. IBF Borlänge hinner dock reducera innan periodvila. 2-1 till Loket efter 20 minuters spel. Man höll ihop laget bra i defensiven och hade bra utdelning framåt.

Simon Säll i kamp med Niklas Johansson

I den andra perioden börjar Loket tappa tålamodet i försvarsspelet. Borlänge kan gå ikapp målmässigt. Lokets ålderman Stefan Klinga hittar dock också nätet i mittenakten vilket gör att ställningen är 3-3 efter två perioder. Om tränare Robert Lilja var nöjd med första perioden var han lika missnöjd med den andra perioden.

Loket kommer ut bättre i den tredje perioden. Fredrik Rosenblom kunde läckert trycka in 4-3 02.18 in i perioden. Sista perioden är jämn och det svänger fram och tillbaka. Tyvärr kunde bortalaget dra det längsta strået denna afton. 08.41 kunde Borlänge göra 4-5 och därefter blev det inga fler mål trots flertalet bra lägen åt bägge lagen.

Oscar Lantz i närkamp med skicklige Markus Nalen

Robert Lilja summerar matchen så här..

Det blev en riktigt tuff fight ikväll! Att torska med en balja mot ett mittenlag från division 2 är ju långt ifrån något att skämmas för. Speciellt med tanke på att vi saknar två tredjedelar av vår förstakedja, som är tunga pjäser för oss. Men jag skulle ändå ljuga om jag sa att jag är helt nöjd med dagens prestation. Jag tycker helt ärligt inte vi gör någon bra match. Slutbetyget blir snarare mer ”njaa vi gör det väl ok”. I långa perioder av den här matchen blir vi stående på hälarna och alldeles för passiva. Och missförstå mig inte, Borlänge är ett bra lag, och vi får betala för våra dippar.

Borlänge vinner enligt mig den här matchen för att dom är lite smartare än oss. Dom har lite mer tålamod och disciplin, och bjuder oss på lite mindre. Det är tillräckliga marginaler för att vinna med en boll. Från den här matchen tar vi med oss en del grejer vi måste slipa på, men såklart även en del bra saker. Det blev trots allt ett bra genrep inför seriepremiären, även om som sagt resultatet gnager lite i mig.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Borlänge 4-5 (2-1,1-2,1-2)

Skott: 26-20 (8-5,6-8,12-7)