Loket besegrade Forsbacka

Loket tog en ny trepoängare när man bortabesegrade Forsbacka IK med 12-13 på fredagskvällen. Det var en match som svängde en hel del men där Loket till slut kunde kriga in samtliga poäng.

Loket får en smakstart när Linus Klinga kan sätta 0-1 redan i första bytet. Den första perioden är jämn och det skapas chanser åt bägge håll. Loket är dock något mer effektivt och kan gå till vila efter 20 minuters innebandy med 3-4. En ganska underhållande första period.

I den andra perioden spelar Loket fantastiskt innebandy första halvan. Man har en ledning 4-8 och det känns som Loket ska kunna rinna ifrån rejält i målprotokollet. Men sedan blir man slarviga och bjuder in Forsbacka i matchen. Loket kan dock leda med 8-9 efter två perioder.

Precis som i den andra perioden så är Loket riktigt bra inledningsvis i den tredje perioden. Forsbacka drabbades också av en 5 minuters utvisning och där Loket är effektiva och kan rycka ifrån i målprotokollet. Loket leder med 8-13 och matchen känns avgjord. De sista 5 minuterna av matchen får Loket kasta i sopkorgen. Där blir man väldigt ängsliga och håller på tappa matchen. Forsbacka äter sig nästan hela vägen ikapp. Riktigt slarvigt men till sist vinner ändå Loket med 12-13 och tar med sig tre poäng hem till Avesta.

Matchen får beskrivas som en berg och dalbana rent prestationsmässigt för Loket. Högsta nivån är fantastiskt bra men svackorna i matchen alltför djupa. Men man tar ändå en fin skalp i en väldigt svår bortafight.

Nästa helg väntar match mot Storvik hemma i Kopparhallen.

Forsbacka IK – IBF Lokomotiv Avesta 12-13 (3-4,5-5,4-4)