Loket besegrade Forsbacka!

Det blev en jämn och målrik match när Forsbacka gästade Kopparhallen under söndagskvällen. Trots underläge större delen av matchen kunde Loket efter en stark sista period vända och vinna med 11-8.

Den första perioden var allt annat än bra från Lokets sida. Det började visserligen bra när Jonas Ahlin skickar in 1-0. Men sen är det mycket Forsbacka och Lokets målvakt Joakim Gruvsjö tvingas storspela för att hålla Loket kvar i matchen. Loket skapar förvisso också en del chanser men skärpan saknas. Ledning Forsbacka med 1-3 efter 20 minuters spel var helt rättvist.

I den andra perioden fortsätter Lokets spel att vara slarvigt. Man bjuder även den här perioden Forsbacka på mängder av spelvändningar. Ett spel där Forsbacka är riktigt bra. Lyckligtvis för Loket så hade man mer spets på anfallen i den andra perioden. Perioden slutar 4-4 efter att det varit lite väl mycket vilda västern-innebandy där ute för att det ska kännas bra. 5-7 efter två perioder.

Loket pratar ihop sig inför sista perioden om att göra en forcering samt att korrigera det som varit mindre bra för att förhindra Forsbackas spelvändningar. I den tredje gick det att känna igen Loket igen. Fart och fläkt och spetsigt anfallsspel. Framförallt hade Melker Blomberg fest och sätter tre kassar sista perioden. Loket vinner sista 20 med hela 6-1 och matchen med 11-8.

Melker Blomberg visade form och visade vägen denna kväll

Loket gör två rätt dåliga perioder men höjer tempot i sista och går ifrån och vinner. Starkt att plocka fram en sådan sista period när det verkligen gäller. En spelare som får extra beröm efter denna match är Lokets burväktare Joakim Gruvsjö. ”Gruvan” gjorde flera direkt matchavgörande räddningar och gjorde det möjligt att komma tillbaka i matchen.

Loket hoppar nu upp på andra plats i tabellen. Nästa helg väntar Storvik på bortaplan.