Loket besegrade Hofors i sudden

Loket kunde efter en galen upphämtning sista minuterna gå från 6-9 till 9-9 och ta matchen till sudden death. Väl i sudden kunde Lokets Andreas Danielsson avgöra genom att trycka in 10-9 i boxplay.

Den första perioden skjuter, skjuter och skjuter Loket. Men Hofors målvakt Pär Andersson är helt fenomenal. 17-7 i skott till Loket. Hofors leder efter 20 spelade minuter med 0-3, efter två mål i sista minuten. Minst sagt galet med tanke på matchbilden.

I den andra perioden fortsätter Loket att vara det bättre laget. Men man har förtvivlat svårt att överlista bortalagets burväktare. Men 26.40 in i matchen lyckas äntligen Loket spräcka målnollan när Robert Lilja skickar in 1-3. Man trodde då på ketchupeffekt. Men istället gör Hofors 1-4 strax efteråt. Den för dagen stekehete Mathias Sollander kan göra 2-4 15.46. Ett resultat som står sig till paus.

Den tredje perioden är helt galen och svänger fram och tillbaka. Ja det gick knappast att gnälla på dramatiken. David Ahlin kliver fram och sätter 3-4 på ett distansskott 03.07. Därefter får Loket chansen att spela 5 mot 3. Där petar Tobias Lilja in 4-4. I det efterföljande 5 mot 4 kan Jonas Ahlin läckert skicka in 5-4 i krysset, tid 05.13. Många trodde nog då att Loket skulle glida ifrån i målprotokollet. Men istället tappar Loket allt och Hofors tar över. Bortalaget kan göra 6-9, 16.21 in i tredje perioden. Då pekade allt på att bortalaget skulle skrälla åt sig samtliga tre poäng. Endast 12 sekunder efter 6-9 kan Tobias Lilja reducera till 7-9. Därefter plockar Loket ut målvakten och får utdelning två gånger genom matchens bästa spelare i Loket, Mathias Sollander. 9-9 sätter Sollander med endast 10 sekunder kvar på matchuret. Vilken comeback!

Nu väntade sudden death. Där drabbas Loket av en utvisning 2+2 och även där pekade det mesta åt Hofors-seger. Men Loket visar återigen att man är målfarliga i boxplay. Melker Blomberg hittar fram till Andreas Danielsson som kan forcera in 10-9 till Loket.

Det här var en märklig innebandymatch. Loket vinner skotten med 50-29 och förtjänade i ärlighetens namn tre poäng. Men det var en match där mycket gick emot Loket. Men trots det kan man skrapa ihop två poäng trots att det nästan såg kört ut med några minuter kvar av matchen. All cred till laget för att man fortsätter jobba hårt och aldrig ger upp.

Nästa match spelas 18 november borta mot IBF Falun Ungdom 2.

IBF Lokomotiv Avesta – Hofors IBK 10-9 (0-3,2-1,7-5,1-0)

Skott: 50-29 (17-7,15-10,16-11,2-1)