Loket besegrade Köping!

Lördagens bortamatch mot division 2-laget Köpings IS blev en riktigt jämn och spännande tillställning. Matchen svängde fram och tillbaka. Men till slut kunde Loket gå ifrån matchen som segrare med 8-7.

Den första perioden är riktigt bra från Lokets sida. Linus Södergren kunde inleda målskyttet när han tryckte in 0-1 efter 9.16. Loket hade bra koll på defensiven och man fick bra utdelning framåt. Loket kunde gå till pausvila med ledning 0-3. Simon Säll och Sebastian Larsson var de övriga målskyttarna.

Den andra perioden är dock en riktig skräpperiod där Loket tappar sitt koncept. Det blir böljande innebandy där lagen byter chanser med varandra. Men där var Köping klart vassare än Loket och kan gå både ifatt och förbi. 4-3 till Köping efter två perioder. Tränare Robert Lilja tog i andra periodpaus fram den berömda ”hårtorken”.

Om det berodde på ”hårtorken” eller inte ska vara osagt. Men till tredje perioden kommer Loket ut bättre. Om man bortser från att Köping gjorde 5-3 redan efter 1.42. Strax efteråt får Loket chansen att spela power play i hela 5 minuter. Dock får man ingen utdelning där. Men man lyckas nånstans där hitta ny energi för 9.53 in i perioden hade Larsson reducerat och Tobbe Lilja kvitterat, 5-5. Sista tio minuterna är är dock Loket starkast. Linus Klinga kan göra 6-8 till Loket 18.24. Köping reducerar till 7-8 med 22 sekunder kvar. Hemmalaget tar ut målvakten men kommer aldrig närmare än så.

Tränare Robert Lilja summerrar matchen så här:

– Annorlunda match än senast helt klart. Idag fick vi jobba! Vi kommer ut och gör en riktigt stark förstaperiod, där alla sköter sin roll perfekt. När andra sen startar händer nåt, och när den är slut så vet jag faktiskt på allvar inte riktigt vart jag ska börja rätta till. Tror på allvar knappt vi gör ett rätt i andra perioden, och Köping straffar oss såklart för det. Några småupprörda ord senare går vi ju trots allt ut och vänder på steken. Tredje perioden är väl egentligen inte mer än godkänd. Men vi ska ta med oss att vi trots allt tar oss i kragen och lyckas vända en starkt nedåtgående trend till en vinst.
I grund och botten kanske bra att vi fick se hur det kan se ut när vi inte gör jobbet rätt under en period också. Det ska vi lära av. Vi tar med oss första perioden och det faktum att vi orkar ladda om och vända den här matchen som ljusglimtar. Plus det självklara – att vi trots allt slår ett riktigt bra lag. I och med att dom gick obesegrade förra säsongen i div 3 så tror jag vi blev första laget på länge som knyckt med oss 3 pinnar från dom. En trevlig skalp att åka hem med, konstaterar Robert Lilja.

Köpings IS – IBF Lokomotiv Avesta 7-8 (0-3,4-0,3-5)