Loket besegrade Köpings IS

Lokets herrar fick en bra start på försäsongen när man under lördagen besegrade division 2-laget Köpings IS med 8-6 hemma i Kopparhallen.

En kanonstart på matchen fick man också när nyförvärvet Jonas Ahlin satte 1-0 redan efter 30 sekunder. Ett hyfsat sätt att presentera sig för sin nya hemmapublik. Köping kvitterade till 1-1. Efter 6.18 kunde Marcus Jansson hitta Mathias Sollander och 2-1 var ett faktum. Återigen kunde Köping kvittera. 2-2 efter första perioden. Loket hade då spelat 6 minuter i boxplay. 5 mot 5 kändes Loket starkare.

I den andra perioden fortsätter Loket att spela med bra fart under fötterna. Linus Klinga, Jonas Ahlin och Melker Blomberg hittar samtliga nät under mittenakten. Men även i den andra perioden fick Loket spendera mycket tid i boxplay. Mycket starkt då att kunna leda med 5-2 efter 40 minuters spel.

När Linus Klinga gör 6-2 efter 9.20 i sista perioden kändes det som att segern i praktiken var klar. Men Köping vägrade ge upp och reducerar två gånger. Därefter fortsatte Linus Klinga att glänsa och satte ytterligare två och såg till att Loket ledde med 8-4 med dryga två minuter kvar. Köping snyggade till siffrorna i slutskedet av matchen men Loket kunde vinna med 8-6 efter en stabil laginsats.

Totalt sett en väl genomförd match med mycket energi från Lokets sida. Ibland lite för mycket vilket renderade i en del tid i utvisningsbåset. Starkt dock att vinna med så mycket spel i boxplay, det var en spelform där Loket visade klass. Detta lovar gott inför kommande matcher.

IBF Lokomotiv Avesta – Köpings IS 8-6 (2-2,3-0,3-4)

Poängplockare Lokomotiv: Linus Klinga 4+0, Jonas Ahlin 2+1, Melker Blomberg 1+2, Mathias Sollander 1+1, Marcus Jansson 0+1, Dennis Karlsson 0+1