Säker seger i Skutskär

Loket fortsätter att gå bra i division 4 och fortsätter att ösa in mål. I söndagens bortamatch mot Skutskär 2 så blev det nytt målkalas när Loket kunde vinna med 16-10. Vill man se mål ska man onekligen gå och se Loket just nu.

Loket börjar bra och den första perioden påminner en hel del om den i Älvdalen. Loket har 3-0 redan efter 8.17. Loket ligger bra i försvaret och är riktigt vassa när läge uppstår. Stabil ledning efter 20 minuters spel med 6-2.

I den andra fortsätter Loket att spela bra. Linus Klinga kan sätta 8-3 till Loket 5.43 in i perioden. Sen blir mittendelen av perioden något virrig. Men då kliver Fredrik Spennare fram och gör ett antal härliga räddningar. Loket leder efter två perioder med 11-5. Men med Älvdalenmatchen i färskt minne var det ingen som skulle slappna av det minsta inför sista akten.

Lokets ledning i den sista perioden var aldrig hotad. Även om Lokets försvarsspel sista sex minuterna var allt annat än bra. Den sista perioden var annars en period där anfallsspelet prioriterades före försvarsspelet i bägge lagen. Perioden slutar 5-5.

I det stora hela återigen en mycket bra insats. Anfallsspelet är stundtals bländande. I Loket får Melker Blomberg extra beröm. Genomgående ett hot för Skutskär. Noterades för 4+2. Lägger även ner ett enormt jobb för laget. Även extra beröm till backen Sebastian Lundwall som bidrar med en härlig pondus och kraft i försvarsspelet.

15 sebban

I toppmatchen mellan Gagnef-Forsbacka kunde Gagnef vinna med 8-7. Så Loket kunde därmed knappa in poäng på Forsbacka och närma sig topp 2. Nästa helg gästar Borlänge IBK Loketborgen. Missa inte det!

Skutskär 2 – IBF Lokomotiv Avesta 10-16 (2-6,3-5,5-5)

Skott: 29-36 (8-11,10-14,11-11)

Publik: 57

Poängplockare Loket: Melker Blomberg 4+2, Linus Klinga 3+2, Mathias Sollander 2+2, Robin Klinga 1+2, Marcus Jansson 0+3, Fredrik Rosenblom 2+0, Linus Alander 1+1, Stefan Klinga 1+1, Sebastian Lundwall 1+0, Hampus Karlsson 1+0, Mattias Änstgård 0+1.