Loket körde över Hofors

Kvällens drabbning mot tabelljumbon Hofors blev aldrig riktigt nån match. Loket tog kommandot från start och släppte aldrig greppet om matchen. Till slut kunde man vinna komfortabelt med 11-3.

Även om Loket kopplar grepp direkt om spelet så dröjer det till 12.18 innan Mattias Änstgård spräcker nollan. Dryga minuten senare prickar Mathias Sollander in 2-0. Ett resultat som står sig perioden ut. Loket hade sett betydligt piggare ut än senast mot Borlänge IBK.

4

Man börjar även andra perioden på ett bra sätt. Fredrik Rosenblom och Melker Blomberg hittar nätet och ger Loket en 4-0 ledning efter 4.47. Spelet ser stabilt ut och försvarsspelet sitter bra. Loket kontrollerar händelserna bra och kan gå till andra periodvila med 6-1.

Den tredje perioden blir ganska avslagen. Loket får spela massvis med powerplay och det är egentligen bara en fråga om hur stor Lokets seger ska bli. Men den stannar vid 11-3.

16

Totalt sett en väldigt väl genomförd match av Loket. En bra laginsats rätt igenom där man stora delar spelar med tålamod och vårdar boll. Man släpper heller inte till speciellt många målchanser bakåt. Beröm också till motståndarna Hofors. Ett trevligare och mer sportsligt motståndarlag har vi nog aldrig stött på.

Nästa helg väntar formstarka Älvkarleby på bortaplan. Då kommer det bli betydligt tuffare för Loket.

IBF Lokomotiv Avesta – Hofors IBK 11-3 (2-0,4-1,5-2)

Skott: 39-26 (16-610-12,13-8)

Publik: 45

Poängplockare Loket: Melker Blomberg 2+2, Mathias Sollander 2+1, Linus Klinga 1+2, Johan Lindström 2+0, Sebastian Lundwall 0+2, Fredrik Rosenblom 1+1, Filip Spennare 1+0, Mattias Änstgård 1+0, Stefan Klinga 1+0, Linus Alander 0+1, Dennis Karlsson 0+1.