Loket körde över Spraxkya

Det som på förhand kändes som en tät och jämn match blev nåt helt annat. Lokomotiv var klasser bättre än Spraxkya och kunde vinna överraskande enkelt med hela 17-6.

Matchen börjar lite trevande från Lokets sida. Men efter att Linus Alander stött in 1-0 5.26 in i första perioden, var det nästan bara Loket. Då släppte nervknutarna och laget spelade ut rejält. Målet strömmade in och Lokomotiv kunde gå till första periodvila med en ledning med hela 7-2.

2

Lokets dominans fortsatte i den andra perioden. Loket spelade med bra tålamod när man hade bollen och press-spelet fungerade bra när Spraxkya hade bollen. Perioden vinner Loket med 5-1 och leder komfortabelt med 12-3 efter 40 minuters spel. Matchen är såklart avgjord.

8

Den tredje perioden blir väldigt avslagen. Det bara en frågan om hur mycket Loket skulle vinna med. Det blev också en hel del utvisningar som ryckte sönder perioden. Loket kan vinna även sista perioden och spika slutresultatet 17-6.

12

På det stora hela en jättebra insats för Loket såklart. Även om Spraxkya var väldigt bleka denna afton. Defensivt var imponerade Marcus Jansson med en som alltid hård arbetsinsats men visade också att han har utvecklat spelet med klubban, bra passningspel genom hela matchen. Framåt hade återigen Linus Klinga och Mathias Sollander stor show. Men det ska sägas att alla i laget gör en bra insats.

Nästa helg väntar Skutskär 2 på bortaplan. Då kan man nog räkna med en tuffare match.

IBF Lokomotiv Avesta – Spraxkya SK 17-6 (7-2,5-1,5-3)

Poängplockare Loket: Linus Klinga 3+5, Mathias Sollander 4+3, Robin Klinga 1+3, Melker Blomberg 2+1, Marcus Jansson 1+2, Johan Lindström 2+0, Mattias Änstgård 0+2, Fredrik Rosenblom 1+0, Sebastian Lundwall 1+0, Hampus Karlsson 1+0, Linus Alander 1+0, Dennis Karlsson 0+1.

Skott: 53-27 (17-12,19-5,17-10)