Loket Ladies segrade i målrik match!

Loket Ladies reste under lördagen till Leksand för match mot Insjöns BK/IBF Leksand. Det blev en målrik tillställning. Hemmalaget var länge i ledning i matchen men Loket kunde vända och vinna med 9-11.

Loket börjar matchen bra målmässigt när man efter fem minuter får utdelning i power play. Therese Tillenius kunde hitta fram till Cecilia Nyström som kunde lirka in 0-1. Spelet böljar fram och tillbaka och chanser åt bägge håll. Det var dock hemmalaget som var lite hetare och kunde gå fram till 3-1. Therese Tillenius kunde dock reducera till 3-2 i slutsekunderna av första perioden i box play. Ingen bra period från Loket dessvärre.

I den andra perioden så börjar Insjön/Leksand klart bäst, mycket beroende på power play så fick de momentum. 5.42 utökar Insjön/Leksand på till 4-2 och det var rättvist i det skedet. Men det var också startskottet för en rejäl uppryckning från Lokets sida. Man började få fast bollen nere i Insjön/Leksands zon och få till långa härliga anfall som tröttade ut hemmalaget. Loket kunde gå ifatt till både 4-4 och 5-5. Men bägge gångerna kunde Insjön/Leksand ta ledningen igen. Ledning 6-5 för Insjön/Leksand efter två perioder. Kändes inte helt logiskt.

I den tredje perioden är det inget snack. Loket är tyngre och starkare än det unga hemmalaget. Loket får lite retroaktiv utdelning och kan pricka in hela sex mål i den sista akten. Sandra Bergman har fest och står för fyra poäng. 3-6 slutar den sista perioden och Loket kunde resa hem till Avesta med seger 9-11 och tre nya friska poäng.

Loket presterar inte på topp denna match. Men laget visar moral och lägger i högsta offensiva växeln när det behövdes i sista perioden. Tre poäng är alltid tre poäng och det är en styrka att vinna trots att spelet inte fungerar felfritt. Fredag nästa vecka möts lagen igen. Den gången i Kopparhallen.

Insjöns BK/IBF Leksand – IBF Lokomotiv Avesta 9-11 (3-2,3-3,3-6)

Skott: 36-36 (13-11,14-11,9-14)
Publik: 71

Period 1
Utvisning 03:57 Astrid Gustafsson (Protest mot domslut, 2 min) Insjöns BK /IBF Leksand
Mål 04:58 0-1 Cecilia Nyström (Therése Tillenius) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 05:32 1-1 Linnea Nygårdh (Signe Högsved) Insjöns BK /IBF Leksand
Mål 06:35 2-1 Sara Storerkers (Linnea Nygårdh) Insjöns BK /IBF Leksand
Mål 18:21 3-1 Signe Högsved (Julia Åhlstad) Insjöns BK /IBF Leksand
Utvisning 19:43 Josefin Berg (Otillåten trängning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 19:54 3-2 Therése Tillenius (Sandra Bergman) IBF Lokomotiv Avesta