Loket segrade i sudden

Det såg länge ut som det skulle bli en jobbig seriepremiär för Loket. Underläge 2-6 i början av andra perioden. Men Loket kom tillbaka och hade 8-7, men snöpligt nog kunde Ludvika kvittera till 8-8 med åtta sekunder kvar. Men sedan i Sudden tog det inte långt tid för att Mathias Sollander att förpassa bollen i mål och Loket kunde inkassera två poäng.

Mathias Sollander efter avgörandet.

Robin Klinga kan sätta 1-0 redan efter 1.49. Men därefter blir Loket passiva i försvarsspelet och slarvar på egen planhalva. IBF Ludvika straffar Loket direkt då och kan leda med 2-4 efter första perioden. Inte alls nån bra period och man pratade i pausen om att komma ut bättre i den andra perioden.

Men Lokets spel fortsätter att hacka, kanske premiärnerver? Ludvika kan göra både 2-5 och 2-6 i upptakten av den andra perioden. Men man lyckades sakta men säkert äta sig tillbaka i matchen. Mycket tack vare en stekhet kedja i Mathias Sollander, Tobias Lilja och Linus Klinga. 18.55 hittar Andreas Danielsson ut till Mathias Sollander som kan trycka in 5-6 och skapa rejäl nerv inför den sista perioden. Loket spelade upp sig rejält efter det blytunga 2-6 målet.

Loket fortsätter i den tredje att pumpa på framåt. Mathias Sollander kan sätta 6-6 redan efter 42 sekunder. Melker Blomberg kan piska in 7-6, 4.20.

Imponerande skills av Melker Blomberg vid 7-6 målet.

Men Ludvika lyckas hämta kraft och få in 7-7. Då stod matchen och vägde fram och tillbaka. Linus Klinga kunde dock trycka in 8-7 för Loket 15.41. Bortalaget drabbades sedan också av en utvisning 17.34 och mycket talade då för att Loket skulle reda ut de sista minuterna. Men man lyckas inte freda kassen sista sekunderna och Ludvika kunde snöpligt kvittera med åtta sekunder kvar.

Nytt för i år är att det är sudden death vid oavgjort. Det tog inte lång stund innan Tobbe Lilja kunde göra sin gubbe längs sargen och stega in och hitta Mathias Sollander som kunde trycka in 9-8 i mer eller mindre öppen kasse.

Avgörande målet.

Spelande tränare Robert Lilja kommenterar matcher så här..

– Ja då var premiären avklarad. 2 poäng med sur eftersmak lär jag ändå säga. Vi bjuder på alldeles för mycket, och kliver egentligen inte in i matchen ordentligt förrän halva fighten är spelad och vi ligger under med 2-6. Var det premiärnerver som släppte där? Kanske.
Vi tar iallafall tag i matchen och höjer oss. Det visar trots allt på stark moral att orka ladda om och resa sig i det läget. Sedan är det snöpligt att bolluslingen ramlar in med sekunder kvar när vi har ett måls ledning. Den här matchen hade kunnat sluta betydligt värre för oss. Nu fick vi oss förhoppningsvis en liten tankeställare över vad som händer när vi inte kommer upp i nivå i division 3. Bjuder man på grejer här så tackar motståndaren och tar emot. Vi har en hel del att slipa på inför nästa match.

IBF Lokomotiv Avesta – IBF Ludvika 9 – 8 e.förl. (2-4,3-2, 3-2,1-0)

Skott: 39-22 (14 – 11, 15 – 6, 10 – 5)