Loket tillbaka på vinnarspåret!

Lokets herrar startade under lördagen upp andra delen av säsongen när man tog sig an IBF Ludvika på bortaplan. Loket var länge i underläge men till slut kunde man rycka åt sig alla tre poängen efter seger 7-8, i en mycket spännande tillställning.

IBF Ludvika satte gasen i botten från första tek och sätter helplans-press och chockar Loket. Loket får spela mycket försvarsspel inledningsvis. Förvisso vaskade man fram en del fina kontringslägen men det var Ludvika som dominerade den första delen av första perioden. Ludvika har också 2-0 innan Tobbe Lilja kunde reducera i BP i slutet av perioden. 2-1 till Ludvika efter första.

I den andra verkade Loket sitta kvar i omklädningsrummet då hemmalaget kunde göra både 3-1 och 4-1 inom loppet av 51 sekunder. Inte den starten Loket önskade sig precis. Men sen börjar Loket ta över spelet alltmer och Ludvika orkade av förklarliga skäl inte spela sån intensiv press som man spelade med i första perioden. Firma Mathias Sollander och Melker Blomberg ställde till med en hel del oreda för Ludvika och 13 minuter in i andra perioden har Loket gått ikapp till 5-5. Ett resultat som står sig perioden ut.

Samma firma kunde ge Loket ledningen med 5-6 17 sekunder in i tredje perioden då Mathias Sollander hittade fram till Melker Blomberg och vändningen var fullbordad. Men hemmalaget ville inte ge sig så lätt. Ludvika kvitterar till 6-6 och tar även ledningen med 7-6, tiden var då 6.08, tungt för Loket såklart. Dags att börja jaga igen. Men Loket deppade inte ihop för det utan knöt näven och visade att man vägrade förlora. 15.05 skickar Linus Klinga in 7-7 i PP och målet ger energi åt Loket. Planens gigant Melker Blomberg kunde sedan ge Kristoffer Mosell öppen kasse och 7-8 var ett faktum 16.55. Sedan jobbade Loket frenetiskt för att försvara sig när hemmalaget plockade målvakten. En för dagen storspelande Robin Blomquist och uppoffrande utespelare gjorde att man kunde rida ut stormen och ta med sig alla tre poängen till Avesta.

Robert Lilja kommenterar matchen så här..
– ”Det här är ännu en match där vi inte riktigt kommer upp i nivå i mina ögon. För mycket slarv och ”felbeslut” för min smak. Jag har dock sagt det förut, bra lag hittar sätt att vinna även när man inte presterar på topp. Och vi är ett bra lag. Vi har lyckats bygga upp en tro på att vi har kraften att vända matcher som ser förlorade ut inom den här gruppen. Detta var ju inte den första matchen vi vände denna säsong. Och förmodligen inte den sista heller. Starkt. I övrigt tar vi kampen bra, river och sliter på ett svårspelat golv i 60 minuter. Det ska vi ta med oss. En vinst är alltid en vinst. Och detta var en både skön och viktig sådan. Loket är i rullning.”

IBF LUDVIKA – IBF LOKOMOTIV AVESTA (2-1,3-4,2-3)

Mål 04:37 6-6 Mikael Andersson (Dan Boström-Fors) IBF Ludvika
Utvisning 04:37 Robert Lilja (Osportsligt uppträdande, 2+10 min) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 06:08 7-6 Johan Eriksson (Daniel Eriksson) IBF Ludvika
Utvisning 10:20 Pontus Fredriksson (Hårt spel 2 min) IBF Ludvika
Utvisning 13:44 Patrik Asp (Hands, 2 min) IBF Ludvika
Time Out – Borta 13:44 IBF Lokomotiv Avesta
Mål 15:05 7-7 Linus Klinga (Tobias Lilja) IBF Lokomotiv Avesta
Mål 16:55 7-8 Kristoffer Mosell (Melker Blomberg) IBF Lokomotiv Avesta
Time Out – Hemma 18:14 IBF Ludvika