Loket vinnare igen!

Loket tog en storseger under lördagen när IK Sätra B gästade Kopparhallen. Loket dominerade från start till slut och kunde vinna komfortabelt med 13-5.

Loket tar tag i taktpinnen direkt från start och Jonas Ahlin kan sätta 1-0 redan efter 59 sekunder. Loket skapar massvis med målchanser under den första perioden. Men man är ineffektiva. Sätra är desto effektivare. Gästerna kvitterar till 3-3 i slutskedet av period. 3-3 efter 20 minuters spel var inte alls rättvist då Loket var klart bättre.

I den andra perioden fortsätter Loket att bestämma ute på golvet. Sätra har svårt att hänga med. Efter dryga 8 minuter har Loket gått fram till 6-3. Loket vinner skottstatistiken med 27-6 i den andra perioden och man kan rättvist gå till ledningen efter 40 minuters spel med 8-4.

I de tredje perioden var det mer eller mindre bara en fråga hur mycket Loket skulle vinna med. Sätra saknade energin denna dag för att kunna hota Loket. Melker Blomberg kan göra 10-5 06.16 in i perioden. Därefter får Loket spela en hel del boxplay och får där visa vilket bra boxplay man har. Loket kan glida ifrån ytterligare och vinna med 13-5.

Nu får laget göra en bra träningsvecka, kommande fredag väntar en svår bortamatch mot Forsbacka.

Extra plus idag går till målvakten Martin Sundström som var riktigt stabil i kassen och gjorde många fina räddningar.

IBF Lokomotiv Avesta – IK Sätra B 13-5 (3-3,5-1,5-1)

Skott: 62-27 (22-13,27-6,13-8)