Lokomotiv – Spraxkya 4-4

En mycket jämn tillställnings som slutar 4-4.

Det var bäddat för en jämn kamp mellan två av seriens topplag. Spraxkya som slog förra helgen Säter, som vi inte lyckades bärga poäng ifrån. Det visar att laget är mycket bra. Vi vaskar fram mycket chanser i första perioden men Spraxkyas målvakt gör att laget håller sig kvar i matchen. Första perioden slutar 0-0, men vi äger första perioden.

Vi startar andra perioden med ett ryck och gör mål redan efter fem sekunder, det är ”målMartin” som klappar till och vi har öppnat dammluckorna.. trodde vi.. Nej Spraxkyas målvakt gör otrolig match och gör det svårt för oss. Vi blir lite frustrerade att bollen inte hittar maskorna. Spraxkya lyckas bryta i våran egen zon och får in kvitteringen i mitten av andra perioden. Fem minuter kvar så får Spraxkya en straff och skytten lägger en kylig straff och 1-2 till Spraxkya. Där slutar siffrorna för andra perioden.

Sista perioden går fram och tillbaka men istället för att vi ska kvittera så gör Spraxkya 1-3 i powerplay. Här skulle man lätt kunna tryckas ner i surskorna, men så får våran Mr Rosen bollen och reducerar till 2-3, och så var det match igen. Minuten senare så gör borta laget 2-4,  i samma ögonblick så tar vi en viktig timeout och vaskar om lite för att gå för mål. 15,12 in i tredje perioden så gör Lokomotiv 3-4 i powerplay, åter så är det Mr Rosen som kliver fram. 16.14 så tar Filip Spennare bollen och bågar in och sätter en underbar kvittering.

En underbar match att vara med om, där laget visar fantastisk moral. Att hämta in ett underläge som kändes väldigt avlägsen när bortalaget gör 2-4.

Tack till publiken som kom och hejade fram LOKET idag!