Oavgjort mot Älvdalen

Det blev en poäng i den tuffa bortamatchen mot Älvdalen. Loket började starkast men hemmalaget avslutade starkt och därmed kunde resultatet skrivas till 10-10.

Loket inleder som sagt starkt. Mathias Sollander kan sätta 0-1 redan efter 1.07. Loket har riktigt bra fart på anfallsspelet i den första perioden och kedjan med Sollander, Linus Klinga och Fredrik Rosenblom har show. Loket leder med hela 2-6 efter den första perioden.

27

I den andra perioden kommer Älvdalen tillbaka spelmässigt. Man kan skapa nerv i matchen när man 12.09 gör 5-7 på straff. Men Loket svarar snabbt och kan göra två mål genom Linus Klinga och Mathias Sollander innan periodvila. Om första perioden var bra så var det ett sämre Loket i andra perioden. Ledning 5-9 efter två perioder.

Loket startar tredje perioden bra och läget känns under kontroll. Men när Älvdalen gör 6-9 efter 4.44 så smyger sig nerver in i matchen. Älvdalen sätter in en ordentlig offensiv samtidigt som Loket blir passivt och lite väl rädda om sin ledning. När Sebban Lundwall trycker in 8-10 11.55 in i perioden känns det som att Loket ska kunna hitta tillbaka spelmässigt. Men olyckligtvis kan Älvdalen både reducera och kvittera efter det. Älvdalen har sedan också tryck för ett ledningsmål sista minuterna. Men då bommar Anton Blomberg igen.

Det känns förstås surt att återigen tappa en ledning i sista perioden. Men Älvdalen har ett rutinerat lag med flera spelare som har en bakgrund från spel högt upp i seriesystemet. Så en poäng hem till Avesta från den här matchen är ändå bra.

I Loket blir det extra beröm till Mathias Sollander som svarade för hela 4+2. Mathias samarbete med Linus Klinga var stundtals briljant. I det defensiva spelet utmärker sig Dennis Karlsson med mycket stabilt försvarsspel samt ett bra vårdat spel med bollen. Här har vi en kille som verkligen växt den här säsongen.