Seger i Älvdalen!

Loket tog en mycket viktig seger i toppstriden när man under fredagskvällen besökte serieledande Älvdalens IBK. Loket stod för en riktigt bra arbetsinsats och kunde åka hem med tre poäng till Avesta efter att ha vunnit med 5-9.

Den första perioden var helt galen. Lagens anfallsspel var utan tvekan bättre än defensiven. 11.04 gör Loket 1-4 genom Dennis Karlsson. Lokets spel hade då varit briljant. 12.59 kvitterade Älvdalen till 4-4. När perioden var slut hade dock Loket återtagit ledningen. 5-6 efter första perioden.

I den andra perioden gör Mathias Sollander snyggt 5-7 redan efter 23 sekunder i power play. Loket sjunker lägre ner i försvarsspelet och skärmar av ytorna bra på egen planhalva. Loket jobbar hårt för att hjälpa storspelande Joakim Gruvsjö i Lokets kasse. Perioden slutar 1-0 till Loket. Chansmässigt en jämn period.

I den tredje perioden kan Mathias Sollander piska in 5-8 efter 2.15. Därefter ser Lokets spel ut riktigt stabilt ut och man visar att klarar av stänga matchen på ett bra sätt och försvarsspelet är tätt. 5-9 kan Robin Klinga sätta i tom kasse i slutet av matchen när Älvdalen plockat keepern.

En riktigt gedigen laginsats av Loket. Man visar att man kan vinna matcher på fler sätt än bara göra en massa mål. Den här gången gör man en riktigt bra insats försvarsmässigt. Man nollar ett starkt lag som Älvdalen sista två perioderna. Loket har seriens bästa offensiv och snittar nästan tio mål framåt. Så när man också sätter defensiven blir man såklart svårslagna. Nästa match spelas kommande helg hemma mot Smedjebacken. Loket ångar på!

Älvdalens IBK – IBF Lokomotiv Avesta 5-9 (5-6,0-1,0-2)

Skott: 29-40 (15-18,8-11,6-11)