Seger i premiären för Loket – Anton Blomberg briljerade

Det blev tre härliga poäng i premiären för Loket när Smedjebacken gästade Loketborgen under söndagskvällen. Segern skrevs till hela 8-3 även om matchbilden var jämnare än så.

Loket får drömstart på matchen när Mathias Sollander gör 1-0 efter bara 1.03. Dryga minuten senare tilldöms Loket straff och där var Stefan Klinga säkerheten själv. Robin Klinga stänker in 3-0 8.32 in i matchen. Men Smedjebacken växer in i matchen och skapar fler fina lägen i första perioden men då står Anton Blomberg i Lokets kasse på huvudet och tar varenda boll.

32

Den andra perioden är inget vidare från Loket. Smedjebackens har mycket boll och skapar också en hel del möjligheter. Men Anton fortsätter att spela strålande i kassen. Men trots en svag period från Loket så lyckades man ändå spela 2-2 i perioden. Mycket viktigt mål, 5-2 som Robin Klinga gör 19.42 in i perioden, fint framspelad av Melker Blomberg.

20

I den tredje perioden kryper Smedjebacken närmare när gästernas skickliga Fredrik Hammarberg reducerar på straff till 5-3. Då kändes det som det skulle kunna bli rejäl match av det hela. Men Loket höjer sig och kan istället gå ifrån genom flera riktiga fina mål. Fredrik Rosenblom avslutade målgörandet med sitt 8-3 mål 18.42 in i sista perioden där bollen gick som på ett snöre.

Totalt sett ingen superprestation av Loket. Det finns flera växlar till att plocka ut. Men ändå bra att vinna så pass klart som man gör till slut. Nyförvärven Mathias Sollander och Melker Blomberg visade klass och att de kommer göra mycket nytta för laget framöver. Men största berömmet går givetvis till målvakten Anton Blomberg. Strålande insats i kassen och Anton briljerade med några fantastiska räddningar inför en lyrisk hemmapublik.