Seger igen för Loket! – Linus Klinga stor matchhjälte!

Det blev en ny seger för Loket när man bortabesegrade Sätra 2 med 5-6 under lördagen. En jämn och spännande match som Loket kunde avgöra i slutskedet av matchen genom två power play-mål av Linus Klinga.

Loket börjar matchen svagt och hemmalaget tar kommandot från start. 1-0 kommer efter 4.43. Loket äter sig sakta men säkert tillbaka och Johan Lindström kan trycka in 1-1, 15.07. Totalt sett en jämn och tät period.

45

Den andra perioden fortsätter att vara jämn spelmässigt. Men hemmalaget är effektivast inledningsvis och kan gå ifrån till 3-1. Men förstakedjan med Linus Alander, Melker Blomberg och Robin Klinga ser till att Loket både reducerar och kvitterar. 3-3 efter två perioder.

36

I den tredje perioden går Sätra återigen ifrån med två mål när lagets stjärnspelare Rasmus Nord-Sohlin trycker in 5-3, dryga fyra minuter in i sista perioden. Många lag hade säkert vikit ner sig men Loket visar en enormt härlig moral. Linus Alander kan reducera till 5-4 strax efter. När sedan hemmalagets Martin Nord brutalt proppar Fredrik Rosenblom på mittplan, 15.29 (5 min utvisning), får Loket spela resten av matchen i PP. Då väger matchen över till Lokets fördel. Linus Klinga kan då både kvittera 17.40 och sedan piska in 5-6 bara 21 sekunder senare. Med en man mer kunde sedan försvara sin ledning matchen ut.

13

En galet skön seger i en jämn match! Loket låg stora stunder i matchen under målmässigt och fick jaga och då är det extra skönt att äntligen få kliva förbi i målprotokollet till sist. Laget visar återigen vilken härlig moral man besitter.

10

I skrivandets stund så toppar Loket serien, en härlig start på säsongen! Matchen som skulle ha spelat nästa helg borta mot IBF Borlänge 2 är uppskjuten. Därför kommer Lokets nästa match att spelas 30 oktober hemma i Loketborgen mot Forsbacka.

IK Sätra 2 – IBF Lokomotiv Avesta 5-6 (1-1,2-2,2-3)

Lokets poängplockare: Robin Klinga 0+4, Linus Alander 2+0, Linus Klinga 2+0, Melker Blomberg 1+0, Johan Lindström 1+0, Mattias Änstgård 0+1.