Seriepremiären spelad!

Så var första matchen spelad för Lokomotiv och det blev en seger med 6-5. Efter mycket hårt slit.

I ärlighetens namn, så var vi mycket hårt pressade i sista perioden.

Allt började bra och vi kommer ut lite nervösa men vi lyckas göra första målet. Historiens första mål görs av ingen mindre än Challe Karlsson! Vi lycks vinna första perioden 2-1 och har bud på mera. Läget är helt under kontroll och spelar mycket bra. Trycker tillbaka Gagnef många gånger och skapar mycket lägen på det viset.

Andra perioden så straffas vi hårt av utvisningar (onödiga dessutom) men lyckas ändå göra 3-1, 4-1 (i boxplay) och 5-1 innan Gagnef tvingas till en Timeout. Fortfarande så fortsätter vi ta onödiga utvisningar som gör vi straffas i slutet av andra perioden då Gagnef reducerar till 5-2. En jämn period om vi ska titta till spelet och mycket är pga våra egna utvisningar som vi hamnar i ett visst underläge (spelmässigt).

Tredje perioden ägs totalt av Gagnef. Dom rullar bollen bra och sätter hög press vilket gör att vi hamnar i knät på vår egen målvakt. Kvällens målvakt var idag Fredrik Spennare och skall ha all kredit för dessa tre poäng. Han gör många avgörande räddningar!! Gagnef gör 5-3 och 5-4 innan Marcus Jansson bryter sig lös på höger kanten och sätter ett mycket viktigt 6-4 mål. Gagnef fortsätter och sätter en grym press och vi går verkligen på ”knäna”, men som jag nämnde tidigare så hade vi planens gigant i målet idag FREDRIK SPENNARE!

Gagnef får in 6-5 målet i slutet av tredje när det återstår enbart 18 sekunder. Då drabbas båda lagen av utvisning och vi kan hålla ut sista sekunderna.

Vi är otroligt glada för dessa tre poäng och vi kommer undan med nöd och näppe, om vi ska se till tredje perioden.

Vi har en del att reda ut kring alla onödiga utvisningar, som vi tar. Vi förlorar skotten med 16-30 mot ett väl kämpade Gagnef.

Tack till er alla som tog er ut till Domarhagen en kväll som denna och fick se ett Lokomotiv plocka sina första tre tunga poäng!