Storseger för Loket mot IBK Sala!

Loket hade inga som helst problem att besegra IBK Sala i onsdagens träningsmatch i Kopparhallen. Bortalaget hängde med i en period sen var det nästan bara Loket och man kunde vinna med hela 18-6.

Loket får inte mycket att stämma i den första perioden. Vilket kanske kan förklaras av premiärnerver då det var säsongens första match. 3-3 var ställningen efter första 20 minuterna och tränare Robert Lilja var allt annat än nöjd.

I den andra perioden kommer Loket ut bättre och får fart på grejerna, både vad gäller fötter och bolltempo. Då hängde inte IBK Sala med i svängarna. Loket kunde leda med hela 11-4 efter två perioder och matchen kändes död.

I den tredje fortsatte Lokets dominans och man kunde vinna med hela 18-6. I den två sista perioderna står Loket för en härlig innebandy och man bjuder publiken på många vackra mål.

Lokets lagkapten Melker Blomberg var på strålande spelhumör och svarade för hela 9 poäng.

Tränare Robert Lilja summerar första matchen så här:

Inte så jättemycket att orda om idag egentligen. Vår första period för säsongen är hemsk. Rötter i fötterna, tvåa in i varenda duell, och inte en boll går rätt. Så den sular vi i papperskorgen. Övriga två perioder får vi iallafall upp lite fart under fötterna. Och som det ju så gärna blir på försäsongen, så kommer vi ganska långt bara på det. En klassisk förstamatch där spelkvalitén svajar rätt rejält, turligt nog har vi så många lirare med silkeshandleder så även när dom har en halvmotig kväll så bjuds det ändå på en del godis. Ska vi ta med oss något från den här matchen så får det bli att vi ju ändå, efter att ha kommit in så toksnett i matchen, iallafall tar oss i kragen och kliver in och rättar till det. Starkt. Vi gnuggar vidare!

IBF Lokomotiv Avesta – IBK Sala 18-6 (3-3,8-1,7-2)