Storseger mot Enviken!

Lördagens hemmamatch mot Envikens IF slutade i storseger för Loket. Gästerna hängde med målmässigt i en period men sedan rann Loket iväg i målprotokollet och kunde vinna med tydliga 16-6.

Loket dominerar egentligen den här matchen från första tek. Men det skulle ta ett tag innan man fick målskyttet att lossna. Enviken är effektiva i den första perioden och kan 12.31 sätta 1-4 i power play. Inte alls logiskt sett till matchbilden. Men Loket avslutar perioden starkt och kan göra 4 kassar innan det är periodvila. Ledning Loket 5-4 efter 20 minuters spel.

Loket fortsätter att dominera i den andra perioden. Man har bättre koll på Envikens offensiv. Mathias Sollander kan göra 6-4, 46 sekunder in i period 2 och sedan rullar det på bra framåt. Loket vinner skotten i den andra perioden med 20-4 och kan gå fram till 10-5 innan det är periodpaus.

Den tredje perioden blir avslagen och det var bara en fråga hur mycket Loket skulle vinna med. Bortalaget som kom till matchen med bara två femmor hade svårt även i tredje perioden att stänga ner Lokets offensiv. Ett effektivt Loket vinner sista perioden med 6-1 vilket ger slutresultatet 16-6.

Loket sattes inte riktigt på prov denna match. Men det är alltid bra att få göra många mål och vinna stort. Viktigt att hitta en bra känsla inför kommande match som är minst sagt viktig. Nästa match spelar Loket fredag 30 november borta emot serieledarna Älvdalen.

IBF Lokomotiv Avesta – Envikens IF 16-6 (5-4,5-1,6-1)

Skott: 54-14 (19-6,20-4,15-4)