Storseger mot Knäppmora!

Loket åkte under söndagen till Skinnskatteberg för att möta division 2-laget Knäppmora. Det blev en stor Loket-show. Trots att det var första matchen med ett nytt spelsystem och många färska relationer ute på planen så fungerade spelet nästintill perfekt. Det var klasskillnad och Loket kunde vinna med hela 11-0.

I den första perioden är det ändå relativt jämnt spelmässigt men det känns betydligt farligare när Loket anfaller. Radarparet Linus Klinga och Mathias Sollander ser till att Loket gör 1-0 efter 5.49, Linus Klinga målskytt och Mathias Sollander stod för assisten. Sedan kan Melker Blomberg sprätta upp 2-0 18.58 som sedan står sig perioden ut.

I den andra lossnar det rejält för Loket. Knäppmora börjar blotta sig och Loket får allt mer utrymme för sina skickliga forwards. Robin Klinga kunde sätta 5-0 till Loket redan efter 5.31. När Stefan Klinga blir utvisad 14.03 så väntar man sig en anstormnig mot Loket-kassen. Men då passar Loket på att göra två mål i boxplay (!). 0-7 blir sedan 0-8 när Linus Klinga kan norpa bollen från Knäppmora-försvaret och sedan hitta nätet. 0-8 efter två perioder.

Inför den tredje pratade man att hålla defensiven och gå för att hålla nollan. Det lyckades man galant med och man kan till och med utöka ledningen ytterligare och gå ifrån matchen med osannolika 11-0.

Hört från Knäppmora-supporter efter matchen:
”Ja det här var en riktigt innebandylektion”

Totalt sett en överraskande bra prestation. Defensiven satt perfekt och framåt skapade man massvis med chanser. Det var såklart en nöjd Robert Lilja efter matchen.

– Jaa.. vad ska man säga om den här matchen. Vilken premiär. Vilken fullträff! Vilken match vi gör! Är stolt över varenda en av våra spelare idag. Knäppmora kommer säkerligen inte upp på den nivån dom vill ligga på idag. Men det förminskar inte på något vis prestationen vi gör i 60 minuter! Även om motståndet som sagt säkerligen är långt ifrån nöjda med sin prestation, så möter vi trots allt ett division 2 lag, och släpper NOLL kassar. Och gör 11. Det kan ingen snacka bort. Gameplanen spelar ut sig mer eller mindre på pricken som jag vill ha det, alla gör ett hästjobb, och vi får kröna det med att släppa lite på handbromsen och göra ett gäng riktigt tjusiga baljor!
Otroligt skönt för mig personligen, och säkert för hela gruppen, att få ett kvitto på att försvaret vi har tränat och gnuggat på faktiskt fungerar när alla gör sin roll i det!
Nästa utmaning blir att hålla oss på jorden och att komma ihåg att vi var så här bra just för att vi la ner allt detta hårda jobbet. Nu ska vi njuta av detta nån dag, sedan är det på med blåställen och fortsätta nöta igen! Loket är i rullning, summerar Robban.

Knäppmora AIK – IBF Lokomotiv Avesta 0-11 (0-2,0-6,0-3)