Storvreta starkast i premiären

Loket Ladies fick under söndagen tuffaste tänkbara motstånd i premiären när man ställdes emot Storvreta IBK på bortaplan i Storvreta Sporthall. Ett hemmalag som storsatsar för att nå allsvenskan.

Men Loket Ladies visar från start att man inte skulle låta hemmalaget styra och ställa. Alexandra Simonsson kan hitta Frida Södergren som pangar in 0-1 till Loket efter 6.14. Därefter fortsätter Loket att spela bra. Men några olyckliga minuter i slutet av perioden gör att Storvreta går upp i ledning med 3-1 efter 20 minuters spel.

I den andra perioden styr Storvreta det mesta ute på golvet och Loket tvingas till en hel del försvarsspel mot ett aggressivt Storvreta. Men man står emot hyfsat och håller ihop defensiven bra. Andra perioden slutar 2-1 till Storvreta vilket gav 5-2 efter två perioder.

I den sista orkade inte Loket med samma fokus och aggressivitet i försvarsspelet vilket gör att Storvreta kan rinna ifrån i målprotokollet till hela 9-2. Sett över hela matchen så gör Loket en riktigt bra krigar-insats mot ett väldigt bra innebandylag. Även om Lokets tränare Peter Lindell tyckte siffrorna var för stora.
– ”Vi möter ett bra lag och de tar tre pinnar men resultatet är lite missvisande. Men vi lyfter på hatten. Vi gör en mycket bra insats och tjejerna krigar och håller bra fart genom hela matchen. Samtliga tjejer gör en grym match men jag vill ändå framhålla Sandra Bergman, säger Lindell.

Nu får laget göra två bra träningsveckor för 14 oktober kommer Gävle GIK på besök till Kopparhallen och då ska lagets första poäng spelas in.

Storvreta IBK – IBF Lokomotiv Avesta 9-2 (3-1,2-1,4-0)

Skott: 35-18 (10-5, 10-4, 15-8)