Tuffa matcher väntar Loket

På torsdag väntar ett hett bortaderby mot IBF Hedemora och på söndag väntar serieledarna IBF Falun Ungdom 2 hemma i Kopparhallen. En viktig vecka för Loket som efter segern i premiären förstås vill fortsätta plocka poäng för att komma in i serien på ett bra sätt. Vi kollar läget med spelande tränaren Robert Lilja om hur läget i Loket är inför de här matcherna.

Hur är Lokets form denna derbyvecka?
– Ja du, det får vi se när veckan är avklarad! Nämen jag tror vi är i bra form. Vi har dock lite sjukdom som spökar i truppen, så vi får avvakta och se lite vilka vi kan ställa på banan på torsdag. Och sedan får vi se hur skicket är på truppen efter första bataljen, och vad vi har kvar att kräma ur där på söndagen.

Seger i premiären i Ludvika. Vilka nycklar vill du ta med dig därifrån till den här veckans matcher?
– Vi ska ta med oss vårt hårda jobb, vår fina disciplin och den mentala styrkan vi visar där.

Tufft motstånd i form av IBF Hedemora och IBF Falun Ungdom 2 denna vecka. Vad vet vi om motståndet?
– Det kan man säga. Ettan och tvåan i tabellen med 2 dagar emellan, nu ska vi sättas på prov! Falun Ungdom är alltid svårt att veta så himla mycket om innan. Dom har väl typ 1000 spelare i föreningen som skuttar runt lite i dom olika lagen, så alltid svårt att veta vad dom kommer med på förhand. Däremot är dom alltid rappa och bollskickliga. Hedemora vet jag både mycket och lite om på samma gång på nåt vis. Har själv inte sett dom en match på flera år faktiskt. Däremot vet jag ju att dom gått obesegrade i seriespel i över 2 säsonger nu, så man behöver ju inte vara någon superanalytiker för att förstå att dom har kokat ihop något riktigt slagkraftigt. Dom har ju Mattias Ager som hyfsad matchvinnare, men sitter även på en hel hög duktiga innebandylirare förutom honom också. Bland dom finns ju också numer några gamla Loketbekantingar i Adde (Andreas Danielsson), Söder (Linus Södergren) och Gruvis (Joakim Gruvsjö), Bra på innebandy och bra människor alla tre.

Vilka delar i spelet tror du blir extra viktiga i just dessa matcher?
– Finns en mängd faktorer som kan fälla avgörandet. Misstag och specialteams åker väl alltid med som svar på den. Vi fokuserar på att sätta våra respektive gameplans till 100%. Gör vi det och får till en bättre effektivitet än emot Ludvika har vi kompetens nog att störa bägge dom här lagen. Gör vi det inte blir det en jobbig matchvecka för Loket.

Om vi fokuserar på torsdagens derby. Historiskt derby då klubbarna aldrig tidigare mött varandra. Man kan nog räkna med fullt på läktaren i Vasahallen. Hur kul ska detta bli?
– Såklart en superhäftig match att spela.
Jag tycker faktiskt man känner en del ”fjärilar” inför den på riktigt också. Vilket är sjukt kul för en kille som mig som ändå har 20-nånting säsonger bakom sig och börjar bli både gråhårig och långsam(are). Det är inte varje dag man faktiskt ”går och laddar” inför en fight en vecka innan längre. Hedemora är ju en liten ”innebandystad” med en fin förening och bra uppslutning kring herrlaget vad jag förstått det. Dom har nog längtat efter att få kalla sig ”bäst i regionen” ett par säsonger nu, så jag räknar med att dom kommer vara precis lika sugna som oss att sätta ner foten och pinka in revir. På torsdag smäller det, hoppas många som brukar komma och heja på oss även hittar till Hedemora och stöttar oss. Ses där!

Veckans matcher
Torsdag 24/10 19.30 Vasahallen, IBF Hedemora – IBF Lokomotiv Avesta
Söndag 17.15 Kopparhallen, IBF Lokomotiv Avesta – IBF Falun Ungdom 2

Se till att vara på plats och stötta Loket!