Tung förlust i Falun

Det blev en tung dag i Jalas Arena för Loket i bortamötet mot IBF Falun Ungdom 2. Hemmalaget var klart vassare och kunde vinna en målrik match med 14-9.

IBF Falun Ungdom satte full fart från start och kopplar greppet om spelet. Kan också halvvägs in i första perioden leda med 2-0. Men Loket skulle ta initiativet den andra halvan av första perioden och gå ikapp till 2-2 genom mål av Jonas Ahlin och Melker Blomberg. Ett resultat som stod sig till paus.

I den andra perioden gör IBF Falun Ungdom 3-2 efter dryga två minuter och det var början på en riktigt katastrofperiod för Loket. Bara kasta i soptunnan och glömma fortare än kvickt. Halvvägs in i matchen leder IBF Falun Ungdom med 7-2 och Lokets spel var under all kritik. När period 2 var slut ledde IBF Falun med 10-4. Lokets försvarsspel funkade inte alls och hemmalaget tilläts briljera i offensiven.

I den sista perioden ryckte Loket upp sig och jämnar ut spelet. Det blir en period där spelet svänger fram och tillbaka. Loket kan faktiskt vinna den sista perioden med 4-5.

Det är tyvärr en riktigt svag andra period som förstör matchen för Loket. Det man får ta med sig att man trots tufft läge i matchen kommer tillbaka och vinner sista perioden. Nej detta var ingen bra dag för Loket. Nu får man slicka såren och hoppa upp rälsen igen kommande helg då Enviken gästar Kopparhallen.

IBF Falun Ungdom 2 – IBF Lokomotiv Avesta 14-9 (2-2,8-2,4-5)

Skott: 42-29 (14-9,15-12,13-8)