Tung förlust mot Storvik

Det blev dessvärre förlust i hemmamatchen mot Storvik. Det var en match som svängde fram och tillbaka några gånger men till slut kunde gästerna vinna en målrik match med 10-11.

Loket fick en tung start på matchen med 0-1 redan i första bytet. Loket spelar slarvigt och kommer inte riktigt igång i den första perioden. Det var målvakternas period. Gruvsjö står för flera fina ingripanden i Loket-kassen. Även Storviks målvakt gör flertalet fina räddningar. 0-1 efter första perioden.

Även i den andra perioden så startar Loket svagt och efter 03.15 gör Storvik 0-3. Efter det börjar Loket komma upp i banan och skapa chanser mot Storviks-kassen. Jonas Ahlin sätter 1-3 efter 08.03 och då blir det lite ketchupeffekt för Loket. När perioden är över är ställningen 5-5 och Loket har vunnit den andra perioden även om det spelmässigt fanns mer att önska av hemmalaget.

I den tredje står Loket återigen och sover när Storvik sätter högsta fart. På 3.25 har Storvik gått fram till 5-9. Loket tar time-out. Men Loket är inget lag som ger upp utan det är full fart framåt och efter 10.23 kan Marcus Jansson snyggt sätta 9-9. Då hade Loket rejäl fart i maskineriet. Men sedan jämnar Storvik ut spelet igen och det står och väger fram och tillbaka. Storvik tar ledningen 9-10. Men Loket kvitterar till 10-10. Det är jämnt och det kan gå åt bägge håll. Men tyvärr gör Storvik viktiga 10-11 målet med dryga tre minuter kvar och sedan orkar inte Loket komma tillbaka igen.

En väldigt tung förlust såklart i en match där man på förhand var klar favorit. Återigen blir man straffad hårt under den ”svaga perioderna” i matchen. Loket krigar och kämpar men denna match ville inte bollen studsa rätt. Bara bryta ihop och sedan ladda för Hofors på bortaplan på fredag.

IBF Lokomotiv Avesta – Storviks IF 10-11 (0-1,5-4,5-6)