Tut tut! Fjärde raka för Loket!

Lördagens tuffa bortamatch mot Digers BK slutade med en imponerande seger för Loket. Det var länge jämnt, men när Loket tryckte gasen i botten i tredje perioden kunde man rinna från och vinna med klara 15-9.

Orsa sporthall är en väldigt liten plan och det blev som befarat en målrik historia. I den första perioden bjuds publiken på hela 8 mål. Loket börjar bäst och avslutar bäst och kan ha ledningen med 3-5 efter en ganska jämn period.

Loket kommer ut bra i den andra perioden och Linus Alander gör tidigt 3-6. Därefter har Loket flera chanser att gå ifrån ännu mer i protokollet. Men hemmamålvakten storspelar då. Istället är det Digers som reducerar till 4-6 och matchbilden svängde över till Digers favör. Melker Blomberg kan göra 7-8 till Loket i slutskedet av perioden i boxplay och därmed se till att Loket få gå till periodvila i ledning.

I den tredje kvitterar Digers tämligen omgående till 8-8. Loket tar sig då i kragen och kanske spelar säsongens bästa innebandy den återstående tiden av matchen. Hemjobbet är briljant, man sliter, kämpar och täcker skott. Detta gör att man får till det omställningsspel som man är så bra på. Rena ketchupeffekten för Loket som göra hela 2-7 i den sista perioden. Vilket gör att man till slut vinner komfortabelt med 15-9.

Lokets spelande tränare Robert Lilja kommenterar matchen så här..

– Vi gör en sån helgjuten insats idag alltså! Vi följer matchplanen till punkt och pricka, inklusive gör dom ändringar vi pratar om för att förändra matchbilden. Klockrent. Vi är där och gör ”skitjobbet” i varje byte. Hela matchen! Och trots att det är rejält stökig stämning så håller vi oss i skinnet och klarar oss helt från några tråkiga ”incidenter”. En klassisk ”lagvinst” i en inte alltför välspelad match. I och för sig typ omöjligt och spela en ”välspelad” match i den där hallen!
Mekke och Linus K lär få ett extra omnämnande, 6 poäng var, hyfsade siffror. Även samtliga våra backar ska ha beröm för sitt stundtals sjuka slit. Jättekul att se!

Mål 17:16 9-15 Fredrik Rosenblom IBF Lokomotiv Avesta
Utvisning 18:37 Andreas Danielsson (Otillåten trängning, 2 min) IBF Lokomotiv Avesta